Pattern House / MM++ architects

first_imgArchDaily Area:  230 m² Year Completion year of this architecture project Photographs Vietnam Architects: MM++ architects Area Area of this architecture project CopyAbout this officeMM++ architectsOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHo Chi Minh CityVietnamPublished on April 10, 2019Cite: “Pattern House / MM++ architects” 10 Apr 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassHanging LampsVibiaHanging Lamp – VOLConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausPorcelain StonewareCosentinoSurfaces – Dekton® Chromica CollectionBricksFeldhaus KlinkerThin Bricks – ClassicGlassDip-TechDigital Ceramic Printing for Interior DesignWoodStructureCraftEngineering – FootbridgesAluminium CompositesCymat Technologies Ltd.Bundang Doosan Tower – Alusion™ Stabilized Aluminum FoamTable LampsRoss GardamDesk Lamp – OraMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Houses Mỹ An Phạm Thị, Long Phan Nguyễn Thanh, Michael Charruault “COPY” Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/914473/pattern-house-mm-plus-plus-architects Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/914473/pattern-house-mm-plus-plus-architects Clipboardcenter_img Pattern House / MM++ architects Photographs:  Hiroyuki OKI Manufacturers Brands with products used in this architecture project Lead Architects: Pattern House / MM++ architectsSave this projectSavePattern House / MM++ architectsSave this picture!© Hiroyuki OKI+ 24Curated by Clara Ott Share Manufacturers: Kohler, Ceasar, TOSHIBA, Teka, VALVO “COPY” 2019 CopyHouses•Ho Chi Minh City, Vietnam Year:  Save this picture!© Hiroyuki OKIRecommended ProductsPartitionsBruagRoom Divider – «Noise-Virus-Catcher»PartitionsOTTOSTUMM | MOGSInternal PartitionsPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Classic™ SeriesPartitionsC.R. Laurence487 Series Interior Office PartitionText description provided by the architects. Located west of Ho Chi Minh city on a 5m x 15m land, this construction is an example of the standard southeast Asian housing type called “shop-house” or “tube house”. Typically, this typology suffers from lack of natural ventilation and sunlight, also from lack of space resulting in a feeling of confinement.Save this picture!© Hiroyuki OKIInspired by Vietnamese modernism heritage, the design team has experimented with bricks patterns and breeze cement blocks to compose a vibrant facade, yet rational. The built-in planters with bamboo trees are filtering the direct sunlight and provide enough privacy while large openings extending visually interior spaces to the outdoors.Save this picture!© Hiroyuki OKISave this picture!SectionSave this picture!© Hiroyuki OKIThe breeze blocks are used for both facades and internal walls to allow permanent efficient cross ventilation of the open spaces. The program includes four bedrooms, with one on the ground floor, making the floor plan very constrained. The staircase occupies a central place in the floor plan to distribute the front and the back of the house proportionally.Save this picture!© Hiroyuki OKIIts particular design, with the timber drawers, steel anchored steps and concrete solid color parts, makes it a strong focal point in the interior design scheme. Above, two large skylights, ensure plenty of natural lighting inside the house, up to the ground floor and complete the natural ventilation system.Save this picture!© Hiroyuki OKIEach landing is optimized with bookshelves units as guardrail, planters with vegetation and working corner, turning the circulation corridors into living spaces. The ground floor combines kitchen, dining, and lounge together in one open space. The kitchen was developed into an L shape and split to optimize the plan and increase the feeling of openness while dining furniture and sofa are “plugged” with the stair to form a unique design and playful experience.Save this picture!© Hiroyuki OKIThe open bathroom and the circular skylight on the second floor complete the user experience. Its vivid yellow surface catches the sunlight all day round to bring a peaceful feeling very relaxing and energizing. The roof, accessible, is planted in order to create a thermal buffer layer and cool down the construction.Save this picture!© Hiroyuki OKIIn addition to natural light, ventilation, lush vegetation and optimized spaces, the vivid colors applied on many design elements and finishes constitute an answer to the client’s request to get a joyful and playful living space. It was the occasion for the design team to experiment with an unusual color palette and create unique harmonious interiors.Save this picture!© Hiroyuki OKIProject gallerySee allShow lessBaitasi Hutong Gallery / DnASelected ProjectsHet Nieuwe Instituut’s Call for Fellows 2019Call for Submissions Sharelast_img read more